Veste Verlicht

In 2017 bestaan de Goese Vesten 600 jaar. Jaren geleden was er in Goes “de vesten verlicht”. Tijdens dit evenement vieren we vier avonden lang het 600 jarig jubileum in Aziatische sferen. Elke avond heeft een eigen thema en iedereen kan een wandeling maken rond de Oostvest, onder het genot van een Aziatisch hapje en drankje en verschillende optredens. De stichting Rondom de Stenen Brug en de stichting Stichtlicht hebben zich ingezet om dit initiatief vorm te geven.

 

WEBSITE VESTE VERLICHT

 

Programma

Iedere dag heeft een eigen thema en andere activiteiten. BX Radio zal vier dagen lang verslag doen van de Veste Verlicht op 105.7 en 24/7 via de website van BX Radio.

Donderdag 20 april: Zen

-Nada Naga
-Yoga op het water
-Acrogym op het water door Forza Gymnastica

Vrijdag 21 april: Lampionnenoptocht

-Lampionnenoptocht m.m.v. De Sjokkers: start 20.00 uur bij Eet-en  Drinkgelegenheid de Steenen Brug

Zaterdag 22 april: Muziek

-Verschillende muzikale optredens vanaf Balkon met onder andere Keuken Sessies, Peter en Esmeralda, Peter Wessel, Vocaal kwartet " 't Walhuusje", Sense, Ann lies Bluesband, Musical Vrienden, Gino Buysrogge en de Bellringers 
-Wandelen & Dansen met de Suffe Tutten: Maak samen met de Suffe Tutten een wandeling over de Veste. Dans vervolgens met de dames de avond in in Café Baarends. De kosten zijn €12,50 incl. 3 consumpties en een suffe tutten goodie. Meld je aan via info@suffetutten.nl 

Zondag 23 april: Carillon

- "Middag van de dag": het Verre Oosten aan de Verlichte Veste. Zeeuwse verhalen en gedichten met een Oosters tintje. Inloop vanaf 14.30 in Café Baarends.

-Goese Carillon over de Oostvest: tussen 20.00 en 22.00 uur zal een klokkenspel te horen zijn vanuit de kerktoren en via de speakers van de bewoner. Het klokkenspel wordt uitgevoerd door stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gasten. 

Activiteit Suffe Tutten