Lezing: Noord-Korea ontrafeld

Noord-Korea ontrafeld
Een reis langs achtergronden en symboliek

De schilderijen in de tentoonstelling Gelukkig in Noord-Korea bieden een beeld van een ideale samenleving zoals die letterlijk aan de Noord-Koreanen wordt voorgeschilderd. Wat vertellen deze schilderijen ons over die Noord-Koreaanse samenleving? Welke symboliek kunnen we herkennen in de schilderijen? Kunnen we een kijkje krijgen achter de façades?

In haar lezing neemt Leonieke u mee langs de geschiedenis van Noord-Korea. Die geschiedenis is heel belangrijk geweest in de vorming van de Noord-Koreaanse identiteit. En die Noord-Koreaanse identiteit die straalt van alle schilderijen in de tentoonstelling af.

Voor buitenstaanders zoals wij is het vaak nog knap lastig om te kunnen interpreteren wat de schilder heeft bedoeld, want je kunt er wel van op aan dat er altijd een bedoeling achter zit. Tijdens haar lezing probeert Leonieke je inzicht te geven in de Noord-Koreaanse cultuur, zodat je de voorstellingen op de schilderijen makkelijker kunt begrijpen.

Leonieke Glasbergen is eigenaar Your Planet, een reisorganisatie, gespecialiseerd in onder meer Noord-Korea. Als reisbegeleider reisde zij veelvuldig door dit uitzonderlijke land. Daarnaast zet Leonieke zich in voor culturele uitwisseling tussen Noord-Korea en Nederland. Dankzij de directe contacten met Noord-Koreanen heeft ze een unieke inkijk gekregen in de Noord-Koreaanse samenleving.

Plaats: De Grote of Maria Magdalenakerk in Goes
19.30 uur, de toegang is gratis

Het is fijn als u zich even aanmeld via: c.vanden.wijngaard@goes.nl