GoesC

culturele verwennerij tijdens GoesC

culturele verwennerij tijdens GoesC

GoesC: culturele verwennerij

Tijdens dit festival op zaterdag 19 augustus wordt het publiek op een gevarieerd aanbod getrakteerd van kunst en cultuur. De middag staat in het teken van kunst en cultuur van eigen Goese bodem. ’s Avonds wordt het smullen tijdens een voorproefje van landelijke producties die in Goes te zien zijn tijdens het culturele seizoen 2017/2018 in Theater de MytheSlot Oostende en podium 't Beest.

UITGELICHT:

21.05 uur: De Meisjes met de Wijsjes


De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocalpopgroep, die haar zangtalent en vierstemmige arrangementen van bekende, Nederlandstalige nummers combineert met een flinke dosis humor. Voor hun eerste avondvullende programma ‘Tegeltjeswijsheid’ onderzoeken zij op eigenzinnige en geestige wijze de Nederlandse volksaard. Virtuoos gearrangeerde en gezongen nummers van toen tot nu en spetterende live muziek worden afgewisseld met hilarische quizfragmenten, korte sketches en pijnlijke bekentenissen, met als onderliggende vraag: ‘Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?’

21.35 uur: back to the Country

De band Savannah, met solisten Dick van Altena en Cor Sanne, neemt u mee op een muzikale reis in de tijd dat country en rock 'n roll de muziekwereld beheersten. Met songs van Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Charlie Rich, Buddy Holly, Chuck Berry, Jim Reeves en The Everly Brothers. 

diverse tijden: Danielle Lous

NAAKT - Fragiel? Alles behalve dat. Kwetsbaar, krachtig, puur, eigen en naakt; dat wel. In deze voorstelling neemt Danielle je mee via diepgaande naakte teksten, hilarische anekdotes en bijzonder apart toegankelijke songs in de tweeluik naakt. Over de kwetsbaarheid van zichtbaar zijn. Voor de pauze compleet anders qua format dan erna. Kenmerken: singer songwriter & kleinkunst: een wonderlijke combi, die werkt omdat Daniëlle Lous zo zichzelf is. 
Reacties zijn unaniem: “Je hebt me diep geraakt” - www.fabulousbeing.com

22.45 uur: Patricia Foort & Better Believe
We sluiten af met een swingend optreden van deze topzangeres met de swingende band Better Believe


En i.v.m. het Goes Azië jaar ook diverse Aziatische optredens waaronder

19.30 & 20.30 uur: Kombongan
Pagellu dans uit Tanah Toraja Zuid Celebes

20.05 uur: Chinese Opera
In de Chinese opera zijn tekst, muziek, dans, zang, jongleren en vechtkunst belangrijk. De opera’s verschillen door hun kostuums, dialect en het belang tussen tekst, muziek, dans, zang, jongleren en vechtkunst.

20.40 uur: Njen preview
Een preview van het zomerspektakel in de Hollandse Hoeve. ‘Ga op zoek naar de drie poesaka’s van ons keizerrijk.’ Met dit bevel stuurt Keizer Lo Yang zes gezanten de wijde wereld in. Een Aziatisch sprookje in het verzonnen keizerrijk Kerajaan Angsa. De Prins en de Monnik, de Generaal en het Meisje, de Kunstenaar en de Vissersvrouw. Drie verschillende zoektochten onder bescherming van Aziatische Draken. Zullen zij op tijd terug zijn met de Cirkel, het Schild en de Gans voor de eerste dag van Shensheng de E-Njen - het heilige jaar van de Gans? Of weten de Kanselier en zijn handlanger er een stokje voor te steken? Muziek, liedjes, dans, theater en acrobatiek in een Aziatisch jasje. 

Het complete programma van GoesC is eind juli bekend

Tip:
Overdag is er in de foyer van theater de Mythe een kunstmarkt van diverse amateurkunstenaars
+
Bij Kunstuitleen de Bevelanden is er een expositie van de Goese kunstenaar Erland Steiner Louvisa. Inkttekeningen: “De nieuwe gezichten van Kattaikkuttu”.

 

GoesC