Expositie olifanten scholenproject

De olifanten

In het bos zie je deze week niet alleen tropisch fruit en specerijen, maar ook olifanten. Het zijn bijzondere olifanten, want de kartonnen objecten zijn beschilderd door zo'n 1500 scholieren die mee hebben gedaan aan het Goes-Azië scholenproject. De hele week staan ze tentoongesteld in het bos. Spot jij alle 20 olifanten? 

Tussen 3 oktober en 23 november zijn er 8 scholen bezocht tijdens het Goes-Azië scholenproject. Alle scholieren kregen een dag lang workshops in verschillende kunstdisciplines, zoals dans, muziek, media en beeldend. De olifanten werden beschilderd voor de beeldende activiteit. Onder begeleiding van een vakdocent werd nagedacht over de invulling van de olifant. Het resultaat is 20 kleurrijke olifanten. 

Het tropisch bos

Het tropisch bos is een leuk uitje. Je hoort het vrolijke gekwetter van tropische vogels, loopt via de skywalk over de boomtoppen en ontdekt de bijzondere verhalen van tropische bomen en planten. En het leukste is, het tropisch bos veranderd met de seizoenen mee. De ene keer oogsten ze koffie en specerijen, terwijl je een paar maanden later de bananen kan zien groeien. 

Maar het tropisch bos is meer dan een leuke attractie. Het bos voorziet ook in een stukje energiebehoefte. Het Tropisch bos ligt namelijk onder een 18-meter hoge transparante kap met een houten constructie en EFTE (kunststof recycled) kussens. Door deze kussens werkt de kas het hele jaar als energiecollector. Continu wordt warmte onttrokken en opgeslagen in een bodemsysteem (WKO). Vanuit de bodem kan in alle jaargetijden warmte worden afgegeven aan het zwembad en de sporthallen. Zonnekracht speelt hierdoor niet alleen in het Tropisch bos maar in het hele complex een belangrijke rol in de energiehuishouding- en opwekking.

Meer informatie

 

Olifant
Tropisch bos