Culifair

Op woensdag 5 en donderdag 6 juli wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten.

Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van 10 Goese restaurants. Fair Trade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Alle gerechten bevatten minimaal een FairTrade ingrediënt én een ‘Zeeuws zeker’ of biologisch product. Vis bevat het MSC viskeurmerk.

Vriendelijke kennismaking
Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze voor een vriendelijk bedrag (€4,- of €6,- per gerechtje) kennis kunnen maken met verschillende keukens en producten. CuliFair groeit elk jaar en kende in 2016 een bezoekersaantal van ca. 6000. Er doen weer 9 restaurants mee! Dit jaar is er ook weer speciale aandacht voor de jongere fijnproevers. Eén restaurant legt zich toe op speciale kindergerechten. U kunt CuliFair gratis bezoeken tussen 12.00 en 23.00 uur.

Culinair bewustzijn
Ons culinair bewustzijn groeit. We willen verantwoord eten.  Mooie gerechten bereid met gezonde kwaliteitsproducten die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar niets is minder waar. Zo bewijzen deelnemende restaurants. Gebruikte materialen als borden en bestek zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar. CuliFair is voor iedereen, ook voor de jongere fijnproevers. Of je nu de hele avond wilt tafelen of langs komt in de lunchpauze. Het mag allemaal en natuurlijk is er ook muziek!

Deelnemende restaurants: Restaurant Meliefstebrasserie d'AnversDe Witte Lelie,  Hotel Brasserie KatoenHet BinnenhofAmuz eten & drinken,  Slot Oostende,  Taart & Tafel en De Vierlinden

Heeft u interesse om met uw bedrijf of netwerkclub bij ons aanwezig te zijn?, laat het ons dan weten via info@goesisgoes.nl . Het is mogelijk om een lunchtafel of netwerk gedeelte met sta tafels te reserveren. Voor dinner is het helaas niet mogelijk om te reserveren.

MENUKAART