Azië-lezing: het geluk van de Chinezen van Eefje Rammeloo

Paard van Troje organiseert in samenwerking met anderen drie interessante Azië-lezingen. Deze lezing wordt georganiseerd door de Stichting Historisch Slot Oostende. 

Het Geluk van de Chinezen

Op dinsdag 18 april vertelt Azië correspondente Eefje Rammeloo in Slot Oostende over de Chinese dromen en de alledaagse realiteit, waarmee ze ons een fascinerende inkijk biedt in het China van vandaag en een indicatie van de richting die China op dit cruciale moment inslaat.

De weeffouten van de moderne Chinese samenleving worden steeds zichtbaarder: de kwaliteit en bereikbaarheid van goed onderwijs, jongeren met ouderwetse denkbeelden die zich op de huwelijksmarkt presenteren, milieuvervuiling en haperende oudedagvoorzieningen. Eefje Rammeloo (Geleen, 1979) verhuisde in 2014 naar Shanghai en is onder meer correspondent van De Groene Amsterdammer, De Tijd, de vpro en de vrt. In de afgelopen drie jaar kwam ze bij Chinezen thuis en sprak ze met hen over hun zorgen en dromen over de vooruitgang. De weerslag van die gesprekken is te vinden in haar nieuwe boek Het geluk van de Chinezen dat in april verschijnt.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Stichting historisch Slot Oostende, de winkel van Slot Oostende en Paard van Troje. 

KAARTEN BESTELLEN