Art quilts met een Aziatisch tintje

Het Historisch Museum de Bevelanden organiseert, in samenwerking met de European Art Quilt Foundation, een bijzondere tentoonstelling van Art quilts en textiel kunstwerken. Tot en met 3 september 2017 zijn in het Oudemanhuis, Zusterstraat 11 te Goes kunstwerken te zien uit achttien Europese landen.

Textielkunst

Het werk dat getoond wordt is textielkunst van hoog niveau uit alle delen van Europa. De verschillen in cultuur, klimaat en traditie zijn dan ook duidelijk waarneembaar. De werken geven voorstellingen van realisme tot abstract en van zachtaardig tot ( soms ) confronterend. Naast tweedimensionaal werk zijn er ook driedimensionale installaties te zien.

Goes Aziëjaar

Vanwege het Goes-Azië jaar in Goes is er speciale aandacht voor Aziatische technieken in de textielkunst: shibori en batik. Shibori is een verftechniek met een Japanse naam, die ook in een aantal andere landen wordt toegepast. Batik is een Javaanse techniek. Beide verftechnieken maken gebruik van het blokkeren van bepaalde delen van de stof voor de kleurstof, waardoor men bijzondere kleureffecten bereikt.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van het museum naast het Oudemanhuis. Toegangskaarten: € 10,00. Museumkaarthouders en Zeelandpashouders betalen € 5,00.

Quilts