Fairtrade gemeente

Goes werd in 2009, samen met Groningen, de eerste Fairtradegemeenten van Nederland. Ook tijdens het Goes-Aziëjaar besteden wij aandacht aan het verspreiden van de fairtrade gedachte: eerlijke handel maakt een verschil. Wil je de handelspositie van boerenorganisaties verbeteren en arbeiders en hun families een goede toekomst laten opbouwen? Ondersteun dan de Fairtrade gedachte en koop in Goes Fairtrade producten. Of wordt een Fairtrade organisatie door Fairtrade producten als koffie en thee te schenken of koekjes en chocolade te serveren.

Voor meer informatie: like onze facebookpagina of ga naar de website.

 

 

De campagne Fairtrade gemeenten

De campagne streeft naar het vergroten van de vraag naar en het aanbod van fairtrade producten. Om te zorgen voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden moeten er namelijk meer fairtrade producten verkocht worden. Ook in Nederland. De campagne stimuleert dit door ondernemers, werknemers, inkopers en consumenten met positieve aandacht en publiciteit te belonen voor hun keuze voor fairtrade.

De Fairtrade Gemeente campagne bestaat ook in het buitenland. In 2001 werd Garstang de eerste Fairtrade Town ter wereld. Inmiddels volgden al bijna 2300 gemeenten dit voorbeeld. Kijk voor meer informatie op www.fairtradetowns.org. In 2007 namen ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar het initiatief om de campagne ook in Nederland uit te rollen. In 2009 werden Goes en Groningen de eerste Fairtrade Gemeenten van Nederland.