Info Azië

Na het Afrikajaar in 2009 en het Latijns-Amerikajaar in 2013 is het veelzijdige werelddeel Azië een logische vervolgstap. Het is de bedoeling om heel het jaar door heen uiteenlopende activiteiten te organiseren met Azië als rode draad. We nodigen iedereen uit om met ideeën te komen voor evenementen in het Aziëjaar en om zich aan te melden voor het openluchtspektakel.

Het is het leukst als je zelf uiteindelijk aan de slag gaat met een eigen plan. Heb je een goed idee, maar zie je geen kans om het zelf uit te voeren, aarzel niet om het tóch in te dienen. Misschien wil iemand anders het uitvoeren of een handje helpen. Wie het leuk vindt om te helpen bij een van de vele evenementen is welkom als vrijwilliger. Je kunt aangeven aan welk soort activiteiten je mee wil doen.

China

Openluchtspektakel E-njen

Inmiddels is het een traditie dat er in de zomer van het themajaar een groot spektakel wordt opgevoerd. Het openluchtspektakel E-njen is in augustus 2017 te zien. Regisseur/schrijver Koen Schyvens trekt opnieuw de artistieke kar van het openluchtspektakel. Hij was eerder betrokken bij ‘Rogier en de zeven plagen’ tijdens Goes600 in 2005, ‘Ubuntu’ tijdens Goes Afrika in 2005 en ‘Kausay Pascha’ tijdens Goes Latijns-Amerika in 2013. Rob Maaskant is verantwoordelijk voor de vormgeving en scenografie. Hij maakt de ontwerpen en beslist over de decorbouw om de juiste Aziatische sfeer te creëren. Choreografe Lia Fonteijn is nauw betrokken bij alle onderdelen van het spektakel  waarin wordt gedanst. Gerda Knuivers ontwerpt de kostuums en is teamleider bij het maken van de kostuums.

Like de facebookpagina van E-njen en blijf op de hoogte.

 

Thailand

Proef de sfeer van Azië

Azië is groot en divers. Met 42 landen kunnen er aan dit thema veel activiteiten worden gekoppeld. Uit ervaring is gebleken dat de banden tussen Goes en verre werelddelen veel sterker zijn dan we in eerste instantie denken. Tijdens het Goes-Aziëjaar 2017 organiseren we uiteenlopende activiteiten met Azië als rode draad. We nemen verschillende Aziatische culturen en landen onder de loep aan de hand van evenementen op het gebied van kunst, cultuur, sport en educatie.