(1) Artist in the World

Al bijna negen jaar reis ik de wereld rond voor mijn fotoproject Artist In The World (AITW). Voor deze serie fotografeer ik kunstenaars en kunstprofessionals in hun werkruimte. Belangrijk onderdeel daarbij is dat ik mensen altijd met de rug naar de camera fotografeer, waardoor de toeschouwer de gelegenheid krijgt om ongestoord in een atelier rond te kijken. AITW ontwikkelt zich via netwerken van kunstprofessionals. Beroemdheid of succes is onbelangrijk, een besluit om iemand te fotograferen wordt niet gemaakt op basis van persoonlijke voorkeur, visie of filosofie. Toeval speelt een belangrijke rol. Het is altijd een verrassing wat de volgende bestemming is. Op deze manier ontstaat een onverwacht beeld van de kunstwereld. Inmiddels telt de serie meer dan 4000 portretten.

Gedurende de afgelopen negen jaar is een sterk netwerk ontstaan en heb ik over de hele wereld mensen leren kennen. Een keus voor een bepaalde bestemming maak ik willekeurig en spontaan. Als ik er een goed gevoel bij krijg, vertrek ik. Het is altijd een avontuur om ergens naar toe te gaan zonder te weten wat daar gaat gebeuren. Het enige dat vaststaat is het vertrekpunt van mijn omzwervingen: het bijzondere Kattendijke. Sinds half januari 2017 woon ik hier namelijk in 't Blokhuis. Het is een kleine heerlijkheid in Zeeland. Een mooi overzichtelijk, harmonisch dorp waar de stilte slechts verstoord wordt door de regelmaat van het luiden van de kerkklokken.

Op 21 maart vertrek ik via Frankfurt (Duitsland) en Changsha (China) naar Taipei (Taiwan). Gedurende acht weken ga ik in deze stad werken. Voor Goes-Azië 2017 zal ik daarvan verslag doen. Wekelijks beschrijf ik mijn belevenissen op deze website. Bij terugkeer presenteer ik mijn foto's op een tentoonstelling in Goes.

Kattendijke, 14-03-2017

Lees (2) Artist in the World

Lees (3) Artist in the World

Lees (4) Artist in the World

Lees (5) Artist in the World

Lees (6) Artist in the World

Lees (7) Artist in the World

Agenda